Co si o zeleném myslí DIETOLOŽKA?

22.08.2013 21:53

Chtěla bych vědět Váš názor na Zelené potraviny – Chlorella pyrenoidosa a Zelený ječmen (značky Green Ways). Snažím se jíst zdravě – vyvážený jídelníček. Trpím bohužel od těhotenství alergií na jarní pyl a objevil se mi exém na rukou. Věřím, že by se mi mohl očistou organismu můj zdravotní stav zlepšit. Ludmila H.

 

Chlorella je doplňkem stravy, nejedná se tedy o lék, ani ji nelze využívat jako náhradu pestré stravy. Nicméně její složení je velmi výhodné, zejména co se týká zastoupení některých vitaminů a minerálních látek. Za zmínku stojí především vysoký obsah železa, vitaminu E, vitaminu B12 a kyseliny listové. Chlorella obsahuje i určité procento bílkovin, které se svým složením aminokyselin blíží živočišným bílkovinám. Popisován je především vliv chlorelly na zlepšení imunitního systému, některé studie ukazují i na její pozitivní vliv na jaterní funkce u pacientů s hepatitidou typu C. Další účinky chlorelly vycházejí z přítomných polysacharidů, které v těle fungují jako vláknina potravy (zlepšení činnosti střev, vliv na snížení hladiny krevního cukru, inzulinu, cholesterolu, optimalizace střevní mikroflóry). Zelený ječmen - obsahuje řadu vitaminů (B skupiny, kyseliny listové, vitaminu C, minerálních látek, řadu dalších bioaktivních látek s antioxidačním účinkem, aminokyselin a vlákninu. Zdravotní přínos spočívá v hypocholesterolemickém efektu, antioxidační schopnosti a protizánětlivém účinku.

PhDr. Karolína Hlavatá, Ph.D. - dietoložka

 

Zdroj

Diskusní téma: Co si o zeleném myslí DIETOLOŽKA?

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek