Onkologie – když vnitřní péče o tělo dává smysl

17.02.2014 17:19

 

Přestože na mrtvici a infarkt zemře ročně mnohem více lidí, je onkologické onemocnění daleko větším strašákem. Tohoto strašáka v nás ještě více živí různé internetové bannery informující o smutných číselných statistikách výskytu onemocnění. A co teda dělat jinak? Jak to číslo snížit? Záměrem tohoto článku je toho strašáka výrazně zmenšit.

Můžu tady složitě vypisovat, že rakovina je změna genetické informace a regulačních mechanismů v buňce. A další ohromující odbornosti. Podstatné však je, co tomuto odborně popsanému procesu předchází?

Onkologický stav je vnější výsledek a naprosto přirozená reakce buněk těla na nefyziologické stravování a na velice nevhodný způsob života = překyselení tkání a krve a akutní nedostatek kyslíku.

Za tyto poznatky vděčíme německému vědci a lékaři Otto Heinrich Warburg (1883-1970). V roce 1931 získal Nobelovu cenu za objevení základní příčiny rakoviny.

Stav překyselení znamená zvýšenou kyselost tkání a krve. Tkáně s nádorem jsou vždy hodně kyselé, zdravé jsou naopak mírně zásadité. Po dokončení procesu trávení vytváří potrava podmínky pro kyselost nebo zásaditost.

Akutní nedostatek kyslíku (hypoxie) je pro zdravý metabolismus buněk rozhodující. Nádorové buňky ve vysoké koncentraci kyslíku nemohou přežít. Aby se mohly množit, potřebují prostředí bez kyslíku. „Odeberete-li zdravé buňce pouhých 35% jejího kyslíku, dokážete z ní udělat rakovinovou buňku už za pouhé dva dny,“ tvrdil  neustále a po právu MUDr. Warburg.

Tedy, úplně jednoduše: Zdravé buňky potřebují mírně zásadité prostředí bohaté na kyslík. Pak fungují přirozeně a fyziologicky. Nádorové buňky potřebují kyselé prostředí chudé na kyslík.

 

Zásadotvorné a okysličující potraviny číslo jedna jsou Ječmen a Chlorella. Proč? Protože ve skupině zásadotvorných potravin podávají nejvyšší výkon. A to až tak, že člověku, který je silně překyselený, se při jeho konzumaci projevuje dávivý reflex.

Zásadotvorné potraviny: min. 60% stravy: zelené, nevařené a neupravované rostliny (obsahují zcela původní přírodní chlorofyl, který je velice zásaditý), syrová zelenina (i ta nakyslé chuti), ovoce (i nakyslé chuti), amarant, proso, quinoa, přírodní med, mandle, voda (malé doušky po celý den), syrovátka, oliv.olej, zelený a bylinný čaj, syrový jogurt, syrové mléko, cvičení, ...       

Kyselinotvorné potraviny: max. 40% stravy: rafinovaný cukr a deriváty (má pH 2,1, neutrální pH je 7), maso, mléko, sýry, smetana, jogurty, rafinovaná sůl, rafinovaná mouka, těstoviny, dorty, sušenky, chleba, margaríny, kofein, alkohol, tabák, chemické konzervanty, barviva, stabilizátory, aromata, antibiotiky, léky, průmyslové preparáty, ...

Z toho vyplývá, že je fyziologicky a biologicky nemožné, aby měl rakovinu člověk, který má alespoň 60 % stravy zásadotvorné a pije hodně vody a má pravidelný pohyb. Velmi se doporučuje trénink ve zvládání stresu (doporučuji knihu Moc přítomného okamžiku).

 

Několik citátů na závěr:

„Veškerá takzvaná přirozená úmrtí nejsou totiž nic jiného, než přílišná, pro buňky těla už konečná, tedy až nesnesitelná míra zasycenosti kyselostí,“ za svůj dlouhý a plodný život to řekl už mnohokrát George Crile z Clewelandu, mimochodem jeden z nejuznávanějších chirurgů na světě.

„Nesčetné názvy zhoubných a degenerativních nemocí nejsou vůbec důležité – důležitá je hlavně skutečnost, že všechny ty zhoubné nemoci mají v podstatě stejnou základní příčinu: to znamená, že máte už delší dobu neustálou přemíru kyselosti v těle.“ - MUDr. Theodore A. Baroody, v knize “Zvyšuj svou zásaditost nebo prostě zemři” (“Alcalize or Die”).

„Zvýšená kyselost organizmu je totiž zcela základní příčinou také všech ostatních soudobých degenerativních nemocí. Když v těle dojde k velkému porušení tzv. acidobazické rovnováhy, začne organizmus svou kyselost a toxické látky ukládat do některých tělesných tkání i kostí v mnohem vyšší míře, protože už je nedokáže potem, močí a stolicí prostě včas vyloučit.  Pak se teprve s neuvěřitelnou  pravidelností a vysokou pravděpodobností u člověka objevují velice vážné, až smrtelné nemoci“ -  MUDr. Robert O. Young.

 

„Chlorellu rakovina nezajímá, zajímají ji její příčiny.“ Václav Rathouský

 

Hodně zdraví a ať je vaše tělo jako hodinový strojek :o)

Ing. Jana Ziková

 

Diskusní téma: Onkologie – když vnitřní péče o tělo dává smysl

Datum: 21.10.2014

Vložil: Richardrark

Titulek: montre guess femme pas cher http://www.plumbengineering.com/


Přidat nový příspěvek