ZELENÉ POTRAVINY PRODLUŽUJÍ BIOLOGICKÝ VĚK

27.03.2013 20:24

Čištěním a zásobováním organismu prodlužujeme biologický věk. Chronologické stáří je definováno datem narození. Je to počet prožitých let. To ale nevypovídá o tom, kolik let je před námi. Věk biologický vyjadřuje míru opotřebení organismu. Dvěma lidem je 40 let a jeden vypadá a cítí se na 30. Druhý, chronologicky stejně starý, vypadá na padesát a cítí se na sto. Ono vypadání a cítění se je reálný, biologický věk. Chlorella svými mechanismy prodlužuje mládí a prodlužuje biologický věk.

Cítí-li se člověk více unaven, klesá-li psychická i fyzická výkonnost, ztrácí-li chuť k životu a na sex, zhoršují-li se jeho smyslové funkce, prostorová představivost apod. Tyto příznaky ukazují na zvýšený biologický věk a mohou se při chronickém přetížení projevit i ve velmi mladém věku.

Velmi zajímavá studie (sekce Odborné studie) ukazuje na obrovské možnosti lidského potenciálu, pokud jej sytíme tím nejkvalitnějším palivem. Jsou to totiž především projevené či ještě neprojevené civilizační choroby, které způsobují ono zaostávání biologického věku proti věku chronologickému. A tyto civilizační choroby nejsou nic jiného, než degenerativní změny orgánů vzniklé nenaplněním adaptačního mechanismu člověka na rostoucí zátěž. A na konec těchto nepříliš čtivých vět, definujme: „schopnost adaptace je přímo úměrná tomu, co jíme“.

Takže v době, kdy je na nás kladena stále vyšší zátěž, kdy jsme uměle vystavováni stresu všude, kam se jen podíváme – zároveň se bohužel sami zbavujeme schopnosti se s tím vyrovnat tím, že si dovolíme nutričně hladovět a naopak se krmíme jedy. Kombinace těchto dvou faktorů je velmi nepříznivá.

Na jedné straně budujeme naše těla čím dál tím víc z nekvalitního odpadu, potravinářské denaturace toho špatného ze současného zemědělství (GMO, herbicidy, pesticidy, fungicidy, NPK, leštidla / masokostní moučka, hormony, antibiotika, těžké kovy).

Na druhé straně naše stresová osa (přirozený mechanismus umožňující přežití – tedy aktivizace organismu k boji nebo k útěku) neustále produkuje zvýšené hladiny cukru a tuků v krvi – těchto rizikových faktorů a zároveň daleko rychleji spotřebovává zdroje – tedy enzymy, vitamíny, minerály, stopové prvky, aminokyseliny ...

Těchto aspektů si do hloubky nejvíce všímá tzv. AntiAging medicína (dále AA medicína), která jako celek nachází klientelu především z řad manažerů, filmových, hudebních a dalších hvězd, mediálních osobností, politiků apod. Nabízí revitalizační a regenerační programy, kterými se snaží znormalizovat vnitřní prostředí, detoxikovat jej, zvýšit antioxidační ochranu, ovlivnit hladiny nervových přenašečů, funkci kardiovaskulárního aparátu, jednorázově vyrovnat panující nutriční podvýživu, upravit statiku a dynamiku páteře, nabízí i kosmetické a kadeřnické programy a další součásti tzv. estetické medicíny...

Zelené potraviny nejsou určeny pouze těm „nahoře“, aby vypadali skvěle, aby byli stejně výkonní i s přibývajícími léty.

Svým celostním působením dělají tutéž práci, jako programy AA medicíny:

 - Vyrovnávají pH v organismu. Ucelené zásadotvorné působení.
 - Čistí nejen střevní trakt, ale až do úrovně mezibuněčného prostoru v těle.
 - Několikanásobně zvyšují antioxidační ochranu – připomeňme namátkou 2´0 glykosilisovitexan (ječmen) – superúčinný antioxidant, spolu s celými komplexy dalších vitamínů a prvků.
 - Aminokyseliny jako např. tryptofan, fenylalanin – jejich přeměna v neurotransmitery. Celá sada působení na kardiovaskulární aparát – od jeho čištění až po antiaterosklerotické působení na cévy, zpružnění jejich stěn, optimalizace krevního tlaku, Chlorella sama je považována jako kardiostimulans.
 - Obrovské množství a hlavně komplexní synergické zastoupení všech vitálních látek – tedy vitamínů, minerálů, aminokyselin, stopových prvků atd. (1 zelený džus přináší totéž, co 2 hlavy Krále zeleniny – brokolice. Organicky pěstované, čerstvé a syrové.)
 - Navíc dodávají chlorofyl – dosud ještě medicínou plně nedoceněné zelené krevní barvivo stojící za zázrakem přírody – za fotosyntézou.

A tak máte čím inspirovat i své bližní. Místo drahých výživných vitaminózních infuzí  – raději pár zelených džusů a hrst Chlorelly denně k tomu. Místo transplantace ozónu – přirozené antioxidační působení zelených potravin. Místo liposukce – přirozená změna chuťových vjemů, stravovacích návyků s možností ihned nahradit jedno denní jídlo zelenými potravinami a tedy ještě ušetřit. Ne nadarmo o Chlorelle s její několik miliard let trvající historií hovoříme jako o nejefektivnějším adaptogenu na planetě. Ne nadarmo je tráva tou nejlepší roznětkou života pro trilióny živočichů na této planetě. Život – proti stárnutí.

Diskusní téma: ZELENÉ POTRAVINY PRODLUŽUJÍ BIOLOGICKÝ VĚK

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek